Blog: wat is een Hotel Chique Interieur?

Wat is een hotel chique interieur? Ontdek het bij Maison Sucre

Hotel chique; je hoort het steeds vaker. Maar wat is het nu precies?
Een hotel chique (of hotel chic) interieur laat zich het beste omschrijven als een stijl die luxe, comfort en een verfijnde esthetiek combineert.

Een stijl die je ook vaak ziet in high-end hotels – vandaar de naam: hotel chique. Bij deze woonstijl draait het om het gebruik van hoogwaardige materialen, subtiele kleurenpaletten, elegante meubels en een doordachte verlichting. Om met als resulta at thuis een gevoel van rust en exclusiviteit te creëren. Deze stijl legt de nadruk op ruimtelijkheid en comfort, waarbij elk element zorgvuldig wordt gekozen om een samenhangend en uitnodigend geheel te vormen. Laat dat nu precies zijn wat wij bij Maison Sucre al meer dan 10 jaar doen en waar onze meubellijnen: City Chic en Easy Classic perfect bij passen!

 

Waarom is hotel chique tegenwoordig zo populair?

Een hotel chique interieur is populair omdat het een gevoel van luxe, comfort en verfijning biedt.
Waarom veel mensen deze stijl thuis willen? Omdat het hen het gevoel geeft op vakantie te zijn in hun eigen huis. Door een focus op hoogwaardige materialen, elegante meubels en een sfeervolle verlichting creëert deze stijl een serene en uitnodigende ruimte. Hotel Chique combineert namelijk esthetiek met functionaliteit, waardoor je je dagelijkse woonruimtes kan transformeren tot een luxe hotelomgeving.

 

Hoe kun je een hotel chique woonkamer herkennen?

Een hotel chique woonkamer heeft een paar typische kenmerken. Deze zijn te herkennen in het gebruik van een luxe en zorgvuldig gekozen kleurenpalet met vaak zwart, wit, en goudtinten. Maar ook natuurlijk het inzetten van hoogwaardige stoffen zoals fluweel en zijde verwerkt in elegante meubelstukken die comfort en stijl uitstralen. De sfeervolle verlichting met dimbare opties en bijzondere lampen en het toevoegen van kunst en accessoires die een verfijnde smaak benadrukken maken deze stijl helemaal af. De ruimte is zo ingericht dat het een rustgevende en toch luxueuze sfeer biedt, waarbij elk detail bijdraagt aan het algehele gevoel van welzijn en elegantie. Waarbij het niet overstyled aanvoelt, je er niet de vinger op kunt leggen maar meteen voelt dat alles in balans is.

 

Uiteraard ook in de slaapkamer

Luxe suite in hotel chique stijl voor thuisNiet alleen de woonkamer leent zich voor deze stijl. Net als in high-end hotels kan deze stijl volledig in je woning worden doorgevoerd. Met als toppunt natuurlijk een luxe slaapkamer. Onze slaapkamers – of beter gezegd luxe suites – zijn een ode aan schoonheid. Een oase van rust en een droom die werkelijkheid wordt. En vergeet ook niet een heerlijke badkamers en indrukwekkende custom made inloop kledingkasten.

 

Hotel geurbeleving

Herkenbaar: je komt de lobby van een high-end hotel binnen lopen en je voelt je meteen welkom en thuis. Naast de mooie meubels, prachtige kunst en natuurlijk de gastvrije instelling van de medewerkers speelt hierin een grote rol. 

Maar wist je dat geurbeleving hier ongemerkt een belangrijke, maar subtiele rol in speelt? Om dit ook thuis te creëren hebben wij bij Maison Sucre een aantal exclusieve geuren ontworpen. Welke past bij jou? Sensual Silk, Classic Cashmere of ben je meer van de Powder Passion?

Een keer zelf ruiken? Dat kan!
Bezoek op de 1e en 3e zaterdag van de maand onze Inspiratie Zaterdag

Direct bestellen? Ga dan naar onze exclusieve geurlijnen in de webshop.

 

Maison Sucre – jouw specialist voor Hotel Chique Wonen

Bij Maison Sucre kun je terecht voor de beste hotel chique interieurs.
Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van luxueuze, op maat gemaakte woonruimtes die comfort en elegantie uitstralen. Met een oog voor detail en een passie voor het samenbrengen van hoogwaardige materialen en verfijnde designs.

Zo zorgt Maison Sucre ervoor dat elk interieurproject een unieke, persoonlijke touch krijgt die de essentie van een 5-sterren hotelbeleving thuisbrengt. Onze expertise en ervaring in het ontwerpen van exclusieve interieurs maken ons tot een topkeuze voor wie op zoek is naar een ongeëvenaarde hotel chique stijl!