Ervaring & groot talent

Wie: Juliette en Jaap
Samenwerking: 20 jaar (inclusief Suikertuin)

Toen Juliette en Jaap in haar ouderlijk huis gingen wonen, riepen ze de diensten in van Suikertuin, voorganger van Maison Sucre. Bij hun start vijf jaar geleden namen Rob en Sharon de diensten over en pakten een voor een alle ruimtes in het huis aan. ‘De fijne sfeer en warmte van Maison Sucre spreekt ons heel erg aan.’

‘We vonden het fantastisch dat we mijn ouderlijk huis in de familie konden houden, maar wilden er wel helemaal ons eigen huis van maken. Vanuit de Suikertuin hebben Rob en Sharon dat, samen met Annemiek en Cees, fantastisch begeleid. We hadden ook meteen een klik met ze – die moet je hebben als je samen zo’n groot project doet. Alleen al tijdens de bouwbegeleiding is de samenwerking heel intensief.

“Sharon voelt iedereen perfect aan en weet na al die jaren ook heel goed wat we mooi vinden”

‘Bij hen in de showroom zitten we altijd gezellig met cappuccino rond de tafel en komt Sharon met voorbeelden. Dan gaan we samen opbouwen, kleuren kiezen. Ze voelt iedereen perfect aan en weet na al die jaren ook heel goed wat we mooi vinden. Als je iets uitzoekt, bijvoorbeeld een eettafel, dan heeft Sharon daar een houtstaal van. Daar legt ze dan een staal van de gordijnstof bij, de kleurstaal van de verf, en zo van alles wat, zodat je de sfeer letterlijk tot stand ziet komen en een heel goed beeld krijgt van hoe je huis eruit gaat zien. 

‘Als ze hier vervolgens met de vrachtwagen komen voorrijden, is het van begin tot eind gezellig. Ik ben best heel kritisch, maar als Rob bezig is met installeren en Sharon alles aanstuurt, geef ik het geheel uit handen. Ik vertrouw ze volledig. Rob handelt het technische gedeelte minutieus af. Hij is er altijd bij, plaatst de spullen en hangt alles keurig netjes op.

‘Sharon verrast me altijd. Ik vond mijn hal bijvoorbeeld vrij kil en op een zaterdagmiddag stonden we daar met Rob in de showroom over te praten. Ik vertelde hem dat we daar wel wat mooie schilderijen zouden willen hebben. 

Op dinsdag belde Sharon al op: “Ik heb mijn huiswerk af, komen jullie even gezellig langs?” In gedachten heb ik dus die schilderijen, maar zij zegt: “De twee engelenbeelden die je zus en zwager jullie hebben gegeven, gaan we daar neerzetten, met ertegenover spiegels en kandelaren. Op de kop verwerken wij dan een mooi groot wanddoek.” Gigantisch! 

Het is nu een eenheid en het geheel straalt heel veel warmte in onze entreehal uit. Sharon kent je zo goed. Ze heeft aan één woord genoeg en overtreft dan al onze verwachtingen. Dat is ervaring en een groot stuk talent.

Aankleding van de tuin

‘Van de zomer heeft Rob een grote tuintafel getekend voor op ons achterterras. In hun collectie hebben ze een tuintafel met een zwart metalen frame die uitgevoerd kan worden met een stenenblad geheel op maat. Sharon zoekt er dan comfortable tuinstoelen bij die perfect passen qua hoogte en breedte én qua smaak. Dan zegt ze: “Ik weet zeker dat jullie ze fantastisch vinden.” En dat is dan ook nog zo. 

Terwijl de smaak van Jaap en mij best uiteenloopt: hij houdt van wat strakker, van mij mag er wel een krulletje en een versierseltje op. Dankzij Sharon combineert ze onze smaken en is het plaatje nu helemaal compleet. 

Die tuintafel plaatsen had nog wel wat voeten in de aarde trouwens, met een blad van vierhonderd kilo was het een hele onderneming. Ze hebben alles voor ons geregeld, we hadden er geen omkijken naar. Van tevoren kwamen er twee technische mannen van team Maison Sucre langs om alles na te meten, en ze regelden de kraan om het stenenblad op het onderstel te laten plaatsen. Sharon was erbij en gaf aanwijzingen: één centimeter naar links, een stukje naar rechts, tot hij exact recht stond. Wij kunnen nu heerlijk op ons achterterras dineren met ons hele gezin.

Een prachtig geheel

Nu zijn we weer met de andere aankleding van de tuin bezig: van hetzelfde materiaal hebben ze heel mooie ligstoelen geleverd en voor het terras aan de voorzijde grote lounge fauteuils.

Ook kunnen wij nergens de juiste plantenbakken vinden die wij mooi vinden voor op ons terras, dus ik belde Sharon, die meteen zei: “Ik heb plantenbakken die jij mooi vindt.” En inderdaad hoor: prachtige loodkleurige plantenbakken, in allerlei verschillende modellen.

‘Wat ik ook fijn vind, is dat ze alles altijd zo mooi op elkaar afstemt, van de tegels op de vloer, tot het verfwerk, de gordijnstoffen en de stoffering van de meubelen. De totale sfeer en de warmte die het uitstraalt spreken ons heel erg aan. Sharon weet ook tot in detail waarmee ze eerdere keren heeft gewerkt. Daardoor valt het eindresultaat als een puzzel in elkaar. Het heeft geresulteerd in een prachtig geheel, waar we ontzettend blij mee zijn.’

Wilt u de mogelijkheden voor uw interieur ontdekken? We nodigen u van harte uit in onze showroom.