Elke dag weer blij

Ze waren op zoek naar een nieuwe bank, maar uiteindelijk restylde Maison Sucre de hele benedenverdieping van Gerda en Theo Noorland én richtte de bovenverdieping opnieuw in. Het enige probleem: nu willen ze eigenlijk nooit meer op vakantie. “We vinden het nergens zo luxe als hier.”

‘Theo en ik hadden een overvol huis, bleven maar spullen kopen en zetten het voller en voller. We reden vaak langs Maison Sucre en dan dacht ik altijd: wat een mooie zaak. Toen we een nieuwe bank zochten en er weer eens langskwamen, zei ik tegen Theo: “Ik wil nu echt even naar binnen.” Theo weet dat ik dan overenthousiast ga doen en bleef in de auto. En inderdaad. Ik kwam binnen in de showroom en dacht meteen: zo, dat wil ik ook. Allemaal!

En toen ik Sharon zag, wist ik het helemaal zeker. Er was direct een klik en ik vertrouwde haar meteen. Er werd een lekker kopje koffie aangeboden en na een tijdje kwam Theo ook binnen. Ik zei: “Kijk eens hoe mooi, die stoel en die tafel. En die bank wil ik echt, hoor.” De bank was alleen een beetje groot maar gelukkig kunnen ze bij Maison Sucre alles op maat maken. En zo is het gekomen: in plaats van een bank te kopen, hebben we de hele benedenverdieping laten restylen. De woonkamer is in combinatie geworden van onze eigen meubelen die wij graag wilde behouden en de meubelen van Maison Sucre. Met prachtige gordijnen en mooie accessoires. Het is nu zo’n rustig geheel. Voorheen was het echt verschrikkelijk druk, nu is alles in balans.

‘Het enige wat we niet hebben gedaan is onze papegaaien een andere plek gegeven – dat had Sharon voorgesteld omdat Coco & Pino in ‘abnormaal grote kooien’ woonden die voor ons uitzicht naar de tuin staan. Maar dat zijn wel onze kinderen, die verplaatsen wij niet, maar ze zijn inmiddels wel iets kleiner gaan wonen. En op aanraden van Sharon zijn de vogelkooien nu zwart en zitten zij dus nu ook in een leuk nieuw huis.

‘Maar ja, toen de benedenverdieping was gedaan, was het verschil met boven natuurlijk enorm. Ik zei tegen mijn man: “Die rustige sfeer wil ik boven ook graag.” Sharon wilde weten wat mijn wens dan was. Ik zei meteen: “Meer kledingkasten – want ik ben gek op mooie kleding, designers tassen en schoenen. De inrichting voor een complete garderobekamer zat nog niet in hun assortiment. We zijn de eersten voor wie ze die hebben ontwikkeld. 

Ook hadden we toen nog niet in ons hoofd dat we de hele bovenverdieping gingen doen, tot Sharon zei: “Ik heb iets heel spannends verzonnen om ruimte te creëren voor je garderobekamer: Theo z’n kantoor verplaatsen wij naar de voorkamer, en van zijn kantoor maken we jullie slaapkamer. Jullie huidige slaapkamer wordt dan een luxe walkin- closet, een hele grote kamer met lekker veel ruimte.” 

Nou, dat wilde Theo natuurlijk in eerste instantie niet. Uiteindelijk zag hij de voordelen van de wissel van de kamers en is dit uiteindelijk wel zo uitgevoerd . Theo is nu heel blij met zijn nieuwe kantoor want het is ook echt een mannenkantoor geworden. En ik heb nu mijn prachtige walkin closet met heel veel kastruimte met in het midden van de kamer een bankje met klep voor al mijn laarzen en een mooie luxe vitrinekast met lades en bovenin voorzien van een glazen plaat waarin ik al mijn sieraden mooi in heb kunnen etaleren. 

Boven hadden we eerst hele donkere kleuren, maar alles is nu superlicht geworden, in de kleuren die Sharon voor ons had voorbereid. De bovenverdieping is helemaal gestukt, opnieuw geschilderd en voorzien van mooie vloerbedekking en nieuwe gordijnen. Alles klopt nu en is ook hier helemaal in balans’.

‘Ook de dag waarop ze je nieuwe meubels komen brengen, is echt een feestje. Het team van Maison Sucre zetten alles neer en gaan niet eerder weg tot alles perfect is. Ze stofzuigen zelfs, decoreren het interieur. Je hoeft niets te doen, hebt geen enkele stress. Wat ook zo leuk is: toen ze de spullen kwamen brengen, hadden ze een heel mooie taart bij zich met een lintje in de kleur van de meubels. En voor de papegaaien had Sharon knabbelstokjes ingepakt, ook met lintjes in dezelfde kleur.

Het enige probleem ‘nu wil mijn man alleen nog maar thuis zijn. Op vakantie zeggen we ook altijd tegen elkaar: het is helemaal niet zo mooi als bij ons. We vinden het nergens zo luxe als hier bij ons thuis. We zijn heel erg verwend met ons mooie interieur en als we bij iemand op bezoek zijn geweest, zeggen we na afloop tegen elkaar: nou, daar zou Sharon weleens even langs mogen gaan. Wij worden zo blij van ons huis. Iedere keer als wij thuiskomen of als wij bovenkomen. Theo heeft datzelfde gevoel met zijn nieuwe kantoor. Als we ooit zouden verhuizen, zouden Sharon en Rob het meteen weer mogen doen. Mijn man zegt ook elke keer dat als hij Sharon ziet: “Ik ben elke dag blij dat ik Gerda heb ontmoet én dat ik jou heb leren kennen.”