Houten meubelen verzorgen en onderhouden

Wilt u uw houten meubelen verzorgen en goed onderhouden? Dan is het belangrijk dit te doen met de juiste instructies. Hieronder een aantal praktische tips en instructies om u te helpen uw houten meubelen te verzorgen.

Een groot gedeelte van onze artikelen is gemaakt van hout. Dit is een natuurproduct en geeft ieder artikel zijn eigen unieke uitstraling. De getoonde houten artikel voorbeelden in onze webstore en in onze showroom zullen nooit helemaal hetzelfde worden uitgevoerd daar er altijd verschillen zullen zijn in de structuur & de kleur van het natuurproduct.

Onze houten artikelen met massieve onderdelen; zoals eettafels, -poten, bijzettafels, lampvoeten etc. kunnen op termijn scheurvorming vertonen. Dit hoort bij massief hout en wordt door ons niet als gebrek gezien. Onze houten artikelen worden bij binnenkomst altijd uitvoerig gecontroleerd door onze medewerkers. Maison Sucre streeft naar continuïteit in uitstraling en kwaliteit van al haar meubelen.

 

Geregeld onderhoud

Het is van belang uw houten meubelen en artikelen te plaatsen in ruimtes met een constante temperatuur. Omdat hout een natuurproduct is zal deze altijd blijven werken en reageert op temperatuur verschillen in ruimtes. Bij een te hoge of een te lage temperatuur is het mogelijk dat er scheurvorming plaats vindt. Wij adviseren u de kamertemperatuur te houden tussen de 16 en 24 graden. Ook de luchtvochtigheid is van belang in een ruimte. Wij raden aan deze te houden tussen de 55 – 75%.

Om uw meubel schoon te houden adviseren wij eventuele vlekken/ kringen direct te verwijderen met een vochtige katoenen doek.
U kunt hiervoor een schoonmaak middel mengen met lauw water. Attentie: gebruik geen schoonmaakmiddelen met een schurende werking. Hierdoor kunt u de laklaag van het houten artikel permanent mee beschadigen. Na het schoonmaken van uw meubel kunt u het oppervlak opwrijven met een zachte doek.

Om krassen op uw meubelen te voorkomen adviseren wij u altijd vilt te plakken onder decoratie artikelen, dienbladen, boeketten en overige accessoires. Bij normaal gebruik beschermt de laklaag uw meubel tegen kringen, vochtvlekken en lichte krasjes. De meubellak is niet krasvast en niet bestand tegen alcohol, thee en bijtende middelen.

Om verkleuring van uw meubelen tegen te gaan raden wij u aan bij plaatsing van uw meubel direct zonlicht te vermijden.